IJsselmuiden voor de vluchtelingen uit de Oekraïne

Mogelijk heeft u gezien dat er de laatste dagen sprake is van bedrijvigheid in en om de pastorie van IJsselmuiden. Deze bedrijvigheid dient een prachtig doel. Eind deze week hopen we een groep vluchtelingen uit Oekraïne op te kunnen vangen in de pastorie.
Daarvoor wordt zeer nauw samengewerkt met de gemeente Kampen, Hervormde Kerk de Hoeksteen, Vluchtelingenwerk en meerdere instanties die zich vrijwillig ontfermen over zaken die goed geregeld moeten worden, zodat we onze broeders en zusters uit Oekraïne veilig en fatsoenlijk op kunnen vangen.

De groepssamenstelling van de vluchtelingen is momenteel nog niet geheel bekend. Het zal voornamelijk gaan om kinderen en vrouwen. Het betreft mensen van een Oekraïense kerk, met wie de Hoeksteen al jarenlang in contact staat. Zij worden op dit moment opgehaald door vrijwilligers uit de Hoeksteen. Er is geregeld dat de groep na aankomst in IJsselmuiden permanente begeleiding krijgt door vrijwilligers en professionals.

Benodigde goederen worden geregeld, onder coördinatie van de Hoeksteen. De pastorie wordt in orde gemaakt onder coördinatie van de locatieraad van onze kerk. Het Rode Kruis is hierbij ook betrokken. Op dit moment zijn er voldoende helpende handen en zijn ook materiële zaken geregeld.
Mocht u iets willen bijdragen aan dit initiatief zijn wij u zeer dankbaar voor een donatie op het volgende rekeningnummer:

NL15RABO0159108012 t.n.v. Parochie Thomas a Kempis ovv Oekraïne.


Ook is kennis van zaken heel welkom. Wanneer u beroepsmatig ervaring heeft met vluchtelingenwerk of aanverwante zaken, neemt u dan alstublieft contact op.
Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,
Gertjan van Wijngaarden (voorzitter locatieraad IJsselmuiden)
Thomas.a.kempis.ijsselmuiden@gmail.com
06-81231491

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *